Image
Τρίτη 31 Μαΐου 2022 15:48 Γαστρονομία
 

Τι φαγητό πάει καλύτερα με το λευκό κρασί, τι με το κόκκινο και τι με το ροζέ

Όσο κρυώνει ο καιρός, το κρασί είναι ιδανικό συνοδευτικό για βραδινά μεζεδάκια αλλά και για το μεσημεριανό φαγητό. Ο κανόνας λέει ότι το κάθε φαγητό ταιριάζει με διαφορετικό κρασί για να απογειώσει τη γεύση του. Ξέρεις, όμως, πιο κρασί πηγαίνει με κάθε φαγητο;

Δες παρακάτω ενδεικτικά πώς πρέπει να τα ταιριάζεις...

Το λευκό κρασί, λοιπόν, ταιριάζει περισσότερο με τα λευκά κρέατα αλλά και λευκές σάλτσες καθώς επίσης και με τα ψάρια. Επίσης ένα λευκό κρασί είναι ιδανικό συνοδευτκό για σαλάτες με φρούτα καθώς και καπνιστά αρώματα όπως αντίστοιχα ψάρια και τυριά. Ουσιαστικά έχε κατά νου ότι τα παρόμοια αρώματα κρασιού και φαγητού ταιριάζουν καλύτερα.

Με το κόκκινο κρασί, τώρα ταιριάζει περισσότερο το κόκκινο κρέας αλλά και οι σκούρες σάλτσες. Επίσης ένα κόκκινο ξηρό κρασί ταιριάζει με κρέας πιο έντονης γεύσης και με αντίστοιχους μεζέδες με χοιρινό κρέας για παράδειγμα.

Το ροζέ κρασί τώρα, ταιριάζει με πιο απαλές γεύσεις όπως είναι και το ίδιο πολύ πιο απαλό. Για παράδειγμα μπορεί να συνοδεύσει ψάρια, κοτόπουλο αλλά και πίτσα μαργαρίτα. Πολλά ροζέ ταιριάζουν και με γλυκοκαυτερές σάλτσες της ασιατικής κουζίνας.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε