Image
Τρίτη 31 Μαΐου 2022 12:29 Γαστρονομία
 

Εύκολη τυρόπιτα με φέτα και τυρί κρέμα

Υλικά

3 φλ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
1 1/2 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
3 μέτρια αυγά
6 κ. σ. φρέσκο άνηθο, προαιρετικά
3/4 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
12 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, 1 1/2 μπαστούνι
8 φύλλα για πίτα, χωρισμένα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Θρυμματίστε τη φέτα σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε το τυρί κρέμα, τα αυγά, τον άνηθο, αν χρησιμοποιήσετε, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής για να λαδώσετε ελαφρά ένα ταψί με ένα λεπτό στρώμα λιωμένου βουτύρου.
Βήμα 4
Τοποθετήστε ένα φύλλο ζύμης πάνω από τον πάτο του ταψιού (οι άκρες θα κρέμονται ελαφρώς πάνω από τα τοιχώματα του ταψιού) και αλείψτε με περισσότερο λιωμένο βούτυρο. Επαναλάβετε με άλλα 4 φύλλα ζύμης.
Βήμα 5
Απλώστε τη γέμιση πάνω στο φύλλο σε ομοιόμορφη στρώση και διπλώστε τις άκρες του φύλλου πάνω από τη γέμιση (αυτό θα διασφαλίσει ότι η γέμιση δεν θα ξεχειλίσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος).
Βήμα 6
Κόψτε τα υπόλοιπα 3 φύλλα στη μέση σταυρωτά και τοποθετήστε κάθε μισό φύλλο πάνω από τη γέμιση, αλείφοντας κάθε στρώση με λιωμένο βούτυρο. Σφίξτε τις πλευρές του φύλλου γύρω από τη γέμιση. Αλείψτε το τελευταίο φύλλο με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
Βήμα 7
Ψήστε την τυρόπιτα για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει για 15- 20 λεπτά.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε