Image
Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 12:58 Γαστρονομία
 

Ζυμαρικά με σπαράγγια και μπέικον

Υλικά

220 γρ. ζυμαρικά
8 λωρίδες φέτες μπέικον άψητο, κομμένο σε κύβους
220 γρ. φρέσκα σπαράγγια, χωρίς τα άκρα και κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί (ή μπορείτε να το διπλασιάσετε αν θέλετε)
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, προσθέστε το μπέικον σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το μπέικον με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Προσθέστε τα σπαράγγια στο τηγάνι και σοτάρετε για περίπου 5- 6 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ψηθούν. Αφαιρέστε τα σπαράγγια με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε στην άκρη με το μπέικον.
Βήμα 4
Προσθέστε σιγά σιγά το λευκό κρασί στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί το κρασί περίπου στο μισό.
Βήμα 5
Σουρώστε τα ζυμαρικά και προσθέστε τα μαζί με τα σπαράγγια, το μπέικον και το 1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 6
Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.
Βήμα 7
Αν τα ζυμαρικά φαίνονται πολύ στεγνά, προσθέστε 1/4 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών αφού προσθέσετε τα σπαράγγια και το μπέικον στο τηγάνι και ανακατέψτε τα να ενωθούν.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ