Image
Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 10:43 Γαστρονομία
 

Ζυμαρικά με σάλτσα από τυρί κρέμα

Υλικά

225 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
3/4 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα
1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για το σερβίρισμα
1 κ. σ. ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή λιωμένες
1/2 φλ. τσαγιού νερό, συν περισσότερο αν χρειάζεται
1/4- 1/2 κ .γλ. νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Ακριβώς πριν τα σουρώσετε, κρατήστε ένα φλιτζάνι νερό.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά (συν μια καλή πρέζα νιφάδες τσίλι αν θέλετε) για 2- 3 λεπτά.
Βήμα 3
Στη συνέχεια, ανακατέψτε το τυρί κρέμα και περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό από αυτό που βράσατε τα ζυμαρικά. Προσθέστε το λάδι, το τυρί κρέμα και το υπόλοιπο νερό ώστε να δημιουργηθεί μία κρεμώδης σάλτσα. Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Σουρώστε και προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα, προσθέστε περισσότερο νερό αν χρειαστεί έτσι ώστε να έχετε μία λεία και κρεμώδη υφή στη σάλτσα.
Βήμα 5
Σερβίρετε αμέσως με λίγο ελαιόλαδο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (αν δεν χρησιμοποιήσετε νιφάδες τσίλι).

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε

Post
Γαστρονομία Τρίτη 19.03.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους: ? ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων ? Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίω

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού, Prowein Trade fair με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) βρέθηκαν στο Düsseldorf της Γερμανίας, όπου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση κρασιού PROWEIN. Η PROWEIN αποτελεί

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά 2024» σε Ηράκλειο και Χανιά.

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε για 16η χρονιά η διεξαγωγή της Έκθεσης Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» σε Ηράκλειο και Χανιά, με πλήθος οινόφιλων και επαγγελματιών να τιμούν τον οινοπαραγωγικό κλ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 14.03.2024

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Περιφέρεια Κρήτης στην έκθεση FOOD EXPO 2024

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, η μοναδικότητα των προϊόντων της και ο επαγγελματισμός των επιχειρηματιών κέρδισαν τις εντυπώσεις στην έκθεση FOOD EXPO 2024 που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακ

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 19.02.2024

Η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» στα Χανιά

Οι οινοποιοί της Κρήτης για 16η ΧΡΟΝΙΑ ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά» στα Χανιά, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Πε