Image
Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 10:21 Γαστρονομία
 

Μπισκότα λεμονιού με βατόμουρα

Υλικά

2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1/4 κ. γλ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού γιαούρτι λεμόνι
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
1 κ. γλ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού
1 φλ. τσαγιού φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
Για το γλάσο: 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, 1 κ. σ. χυμό λεμονιού, 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Βήμα 3
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το γιαούρτι, το αυγό, το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε το στο μείγμα αλευριού και ανακατέψτε. Στο τέλος προσθέστε και τα βατόμουρα.
Βήμα 4
Δημιουργήστε τα μπισκότα με τη βοήθεια ενός κουταλιού τοποθετώντας τα σε απόσταση σε ταψί ελαφρώς λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήστε για 15- 18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Βήμα 5
Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα συστατικά του γλάσου και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Περιχύστε τα ζεστά μπισκότα και απολαύστε!

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε

Post
Γαστρονομία Τρίτη 19.03.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους: ? ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων ? Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίω

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού, Prowein Trade fair με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) βρέθηκαν στο Düsseldorf της Γερμανίας, όπου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση κρασιού PROWEIN. Η PROWEIN αποτελεί

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά 2024» σε Ηράκλειο και Χανιά.

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε για 16η χρονιά η διεξαγωγή της Έκθεσης Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» σε Ηράκλειο και Χανιά, με πλήθος οινόφιλων και επαγγελματιών να τιμούν τον οινοπαραγωγικό κλ