Image
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 11:03 Γαστρονομία
 

Λουκάνικα στο φούρνο με λαχανικά

Υλικά

2 φλ. τσαγιού πατάτες σε κύβους
3 φλ. τσαγιού πράσινα φασολάκια κομμένα στη μέση
2 φλ. τσαγιού μπρόκολο
1 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες πιπεριές
400 γρ. καπνιστό λουκάνικο
6 κ. σ. ελαιόλαδο
1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
1 κ. γλ. πάπρικα
1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ. σ. αποξηραμένη ρίγανη και αποξηραμένο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Τοποθετήστε όλα τα λαχανικά και το λουκάνικο στο προετοιμασμένο ταψί. Ρίξτε από πάνω το ελαιόλαδο και όλα τα καρυκεύματα.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ανακατέψετε και να καλύψετε ομοιόμορφα όλα τα λαχανικά και το λουκάνικο με τα καρυκεύματα.
Βήμα 4
Ψήστε για 15 λεπτά, αφαιρέστε από το φούρνο και ανακατέψτε όλα τα λαχανικά.
Βήμα 5
Επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για άλλα 10- 15 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να είναι τραγανά και τρυφερά.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε

Post
Γαστρονομία Τρίτη 19.03.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους: ? ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων ? Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίω

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού, Prowein Trade fair με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) βρέθηκαν στο Düsseldorf της Γερμανίας, όπου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση κρασιού PROWEIN. Η PROWEIN αποτελεί

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά 2024» σε Ηράκλειο και Χανιά.

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε για 16η χρονιά η διεξαγωγή της Έκθεσης Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» σε Ηράκλειο και Χανιά, με πλήθος οινόφιλων και επαγγελματιών να τιμούν τον οινοπαραγωγικό κλ